IMG 9485a

Patricia Vriens (1961) is bewegingstherapeut (Mensendieck), en yoga - martial arts docent. Ze heeft meer dan 35 jaar professioneel ervaring met begeleiding zwangere vrouwen.

Haar lijfspreuk is: “wil je baren of verlost worden?"  Met andere woorden: wil je zelf actief en – voor zover mogelijk - op je eigen voorwaarden het baringsproces ingaan, of wil je dat min of meer uit handen geven en ondergaan?.  

Door op wekelijkse basis met zwangere vrouwen te werken begeleidt ze hen in de richting van een natuurlijk, bewust en veilig baringsproces. Dit betekent dat een vrouw bewust in beweging komt, haar draagkracht vergroot, en actief haar lichaams - en ademsbewustzijn ontwikkelt, wat haar in staat stelt haar kind zelf, op eigen kracht, te baren. 

Zwangerschap en het baringsproces hebben altijd een centrale plaats ingenomen bij de studies die Patricia volgde in Nederland, Japan en Italië. Haar focus lag steeds op de wijsheid van het lichaam en bewustwording. Via opleidingen en trainingen op het gebied van Westerse en Oosterse geneeskunde, bewegingsleer, Yoga, Martial Arts, emotioneel lichaamswerk en krachttraining werd het lichaam steeds meer een bondgenoot. "Het lichaam weet de weg".                                                           

Door actief en bewust te werken met het lichaam zullen spanning en angst transformeren naar vertrouwen. Dat is Patricia’s persoonlijke ervaring na jarenlange begeleiding. Zo ontwikkel je in jezelf en mét bewustzijn, de basis voor eigen-wijsheid. Het lichaam als gids.

Patricia heeft zich gespecialiseerd als bekkentherapeut volgens de Röst methode en werkt tevens als Doula.  

Als biografisch – en ouderschapscoach kan ze binnen een relatie tevens werken aan persoonlijke groei, waarbij elk verantwoordelijk is voor een eigen aandeel.

Patricia en haar man wonen in Amsterdam. Hun vier volwassen kinderen volgen hun eigen wijsheid.  

IMG 0733a

 

Patricia in de media

Wij jonge ouders, april 2014, PDF keuzestress

Nataal Magazine, september 2012, PDF Artikel Nataal

Ouders van Nu, november 2011, PDF Ouders van Nu

Het Parool, 11 augustus 2011, PDF Het Parool

 

Patricia Vriens | Van Kinsbergenstraat 18hs | 1057 PP Amsterdam | (+31) 6 43 27 54 93 |