GTranslate

Bij aanvang van de cursus viel meteen de aandacht die Patricia heeft voor het individu en de persoon op. Ze maakt contact en hoort met respect je gevoel en ervaringen aan. Alles mag en is okay. Daartegenover zet ze wel haar eigen ervaringen en die van al haar vrouwen (zo noemt ze ons). Bij het voorstellen ging het ongeveer zo: “Ik ben Rosemarijn, 22 weken zwanger, ik wil een ruggenprik ik vind mijn lijf dik door de zwangerschap”.

In de sessie werd duidelijk dat Patricia met ongelooflijk veel eerbied over het zwangere lichaam sprak. Elke week ging ik meer van mijn lichaam houden als huis voor mijn baby en instrument tijdens het bevallen. Door alle kennis van Patricia en de manier waarop ze met tijdens de oefeningen hielp besloot ik haar als Doula te vragen. Nadat ook mijn man haar had ontmoet en er een wederzijdse klik was, wisten we helemaal zeker: zij mag/moet ons begeleiden.

Rosemarijn 

---------------------

Nu ik alles zo weer heb opgeschreven moet ik je toch echt nog eens heel erg bedanken. Ik ben ervan overtuigd dat het zo anders was gegaan als jij er niet was geweest. Ik was waarschijnlijk weer braaf op mijn rug op het ziekenhuisbed gaan liggen en had alles over me heen laten komen. Nu heb ik het gevoel dat ik actief samen met de weeën (en met jou en Michiel) heb gewerkt, i.p.v. dat alles mij is overkomen. Heel veel dank daarvoor, het heeft niet alleen mijn bevalling mooier (en minder pijnlijk) gemaakt, maar het heeft mij ook veel vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam gegeven, iets waar ik als jonge moeder van twee kinderen vast nog wat aan heb de komende tijd…

Anne

---------------------

Dieke Cornelissen

Niemand bereidt je beter voor op je bevalling dan Patricia! Ik heb zowel zwangerschapsyoga bij haar gevolgd als de partnerlessen. Bij haar geen theorie over een bevalling en leren puffen, maar lessen waar je echt wat aan hebt. Waar je je lijf beter door leert kennen en fit houdt tijdens je zwangerschap. Maar vooral waar je leert omgaan met wat er tijdens je zwangerschap en bevalling in je lichaam gebeurt. Dat is in mijn ogen wat bepaalt hoe je dit bijzondere en heftige proces ervaart. En dit alles zonder zweverig te zijn en met veel humor. Patricia is ook bij mijn bevalling geweest en dat maakte - samen met de voorbereiding die ik bij haar heb gehad - dat ik me volledig kon overgegeven aan wat er gebeurde en het wel als heftig, maar absoluut niet als pijnlijk of onprettig heb ervaren. Het is zelfs een hele mooie ervaring voor me geweest. Een ervaring ook waar ik heel veel van heb geleerd wat ik toe kan passen in de rest van m’n leven. Dit heb ik ook gezien bij de andere vrouwen die de yogalessen volgde, de meesten maakten ook op persoonlijk vlak een hele ontwikkeling door. En dat gold ook voor de partners die bij de partnerlessen waren. ;-) Patricia is bovendien een van de meest betrokken, liefdevolle en wijze mensen die ik ken.

---------------------

Shinta oosterwaal

Patricia heeft ons begeleidt bij mijn tweede bevalling. Haar jarenlange ervaring, deskundigheid en haar humor waren een groot cadeau aan onszelf tijdens de voorbereidende zwangerschapsyoga en tijdens de bevalling zelf. Patricia heeft me geholpen om in zachtheid mijn voorgaande ervaring te verwerken en opnieuw mijn autonomie te ervaren waardoor ik een hele fijne en zelfs helende beval-ervaring heb gehad. Tijdens het hele (voorbereidings)proces had Patricia ook de nodige aandacht voor de rol van mijn man en zijn beleving van het geheel. Dat zorgde ervoor dat hij zo goed als kon voorbereid was en wij als team konden samenwerken tijdens het bevalproces. Ik ben heel, heel blij dat wij samen met Patricia onze zoon mochten verwelkomen. Warm aanbevolen!

---------------------

Roos Keppler

Patricia is een ontzettend betrokken en kundig in haar werk als begeleidster van zwangere vrouwen. De zwangerschaps yoga is erg gericht op ontspanning en het leren kennen van je eigen lijf en geest. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik yoga bij haar gedaan. Bij mijn tweede zwangerschap is ze mijn doula geweest. Wat een enorme hulp en wat ben ik haar dankbaar dat ze er voor me was. Ze heeft mij in mijn kracht gezet en ik heb een ontzettend goede tweede bevalling gehad (iets waar ik in het begin niet in durfde te geloven). Ze heeft ook aandacht voor de partner van de zwangere. Ze is gericht op gevoel en op het innerlijk maar absoluut niet zweverig. Ik kan haar aan iedere zwangere aanraden. Het proces van zwanger zijn en moeder worden vergt aandacht en ondersteuning en die kan zij geven als geen ander!

---------------------