GTranslate

Les IMG 0682

Niemand bereidt je beter voor op je bevalling dan Patricia! Ik heb zowel zwangerschapsyoga bij haar gevolgd als de partnerlessen. Bij haar geen theorie over een bevalling en leren puffen, maar lessen waar je echt wat aan hebt. Waar je je lijf beter door leert kennen en fit houdt tijdens je zwangerschap. Maar vooral waar je leert omgaan met wat er tijdens je zwangerschap en bevalling in je lichaam gebeurt. Dat is in mijn ogen wat bepaalt hoe je dit bijzondere en heftige proces ervaart. En dit alles zonder zweverig te zijn en met veel humor. Patricia is ook bij mijn bevalling geweest en dat maakte - samen met de voorbereiding die ik bij haar heb gehad - dat ik me volledig kon overgegeven aan wat er gebeurde en het wel als heftig, maar absoluut niet als pijnlijk of onprettig heb ervaren. Het is zelfs een hele mooie ervaring voor me geweest. Een ervaring ook waar ik heel veel van heb geleerd wat ik toe kan passen in de rest van m’n leven. Dit heb ik ook gezien bij de andere vrouwen die de yogalessen volgde, de meesten maakten ook op persoonlijk vlak een hele ontwikkeling door. En dat gold ook voor de partners die bij de partnerlessen waren. ;-) Patricia is bovendien een van de meest betrokken, liefdevolle en wijze mensen die ik ken.

Dieke Cornelissen

-------------------

Ik heb meer bij Patricia geleerd dan ik op kan noemen. Zowel de partnerlessen als de yoga zijn zeer waardevol voor mij geweest, sterker nog: echte eye-openers. Het belangrijkste is dat ze je leert te vertrouwen en te luisteren naar je eigen lichaam. Er komt zoveel op je af tijdens je zwangerschap, over het zwanger zijn, over verschillende soorten bevallingen, over hoe het is om een kindje te hebben. Soms duizelt het je. Patricia heeft me geleerd dat ik dichtbij mezelf moet blijven en dat mijn eigen lichaam me zal sturen. Dit heeft mijn hele beeld van zwangerschap en bevalling gevormd! Zonder de lessen was ik denk ik een stuk afhankelijker geweest van dokters en de verhalen en meningen van anderen. Als je gelooft in een natuurlijke bevalling en je geholpen wilt worden bij het luisteren naar je eigen lijf, dan kun je geen betere vinden dan Patricia! Ze geeft je vertrouwen, rust, kracht, humor en inzicht.

Bobbie Koek

-------------------

Ik en mijn partner hebben bij mijn beide zwangerschappen en bevallingen enorm veel gehad aan de lessen van Patricia. Ze leert je niet alleen bewust en zorgvuldig met je zwangere lichaam (en geest) om te gaan, maar ook om te genieten van de weg naar het baren van je kindje. Patricia is enorm bevlogen, kundig, wijs, en zodanig oprecht betrokken en enthousiast dat het een feestje is om naar haar te luisteren en te kijken. Ze biedt vrouwen en hun partners kennis en kracht die je ook als jonge ouders goed kan gebruiken :-)!

Anouk Diekmann

-------------------

Patricia is tha bomb! Eén van mijn zwangerschapsgoeroe's die mij heeft geholpen vertrouwen te hebben in mijzelf, in mijn kracht te komen en ook heel hard te lachen :) Ik zou haar zeker aanraden, een feestje!

Stéphanie Floor

-------------------

Patricia is een baken, zowel aards als spiritueel, met diepgang én humor, ze begeleidt jou om vol in je vrouwelijke (barings)kracht te gaan staan en betrekt de mannen er op hele fijne manier ook bij.

Kim Triesschijn

-------------------

Patricia is een wijze vrouw en moeder. Ze leert je vertrouwen op je eigen lichaam en op je eigen kracht en wijsheid. Haar lessen zijn open, eerlijk, persoonlijk en inspirerend en hebben veel bijgedragen aan het bijzondere proces van zwangerschap. En niet alleen aan een prachtige bevalling, maar ook aan het beginnende moederschap met al haar uitdagingen. Ik kan het iedereen ten zeerste aanraden haar lessen en partnerlessen te volgen!

Mariël Vaartjes

-------------------

Patricia's kennis is enorm! Ze is professioneel, gepassioneerd en eerlijk over bevallen. Met volledige toewijding bereid ze je voor op de komst van jouw baby, door jou in je kracht te zetten en jouw oermoedergevoel aan te spreken. Ik ben Patricia voor al haar lessen zo dankbaar!

Suzen

-------------------

Ik kreeg ontzettend veel energie van de inspirerende lessen en ik durfde echt te gaan genieten van de zwangerschap en liet me veel minder leiden door angst en onzekerheid. Het vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam is toegenomen door de vaardigheden die we tijdens de lessen leerden maar ook de verhalen die je vertelde en de gesprekken die we voerden. Je bent een energiek en inspirerend persoon! 

Ook de partnerlessen zijn waardevol geweest voor ons. Voor Jaap ging er een wereld open. Op een prettige manier heeft hij geleerd op welke manier je als partner een belangrijke rol kan vervullen tijdens de bevalling. Hij heeft zijn rol heel serieus genomen en ook mede daardoor herinner ik me nu vooral de intieme en aangename sfeer gedurende de bevalling.

Al met al kijk ik terug naar een zwangerschap en een bevalling waar ik enorm van heb genoten!

Roos

-------------------

Ik heb gemerkt dat ik, door er in de voorbereiding (de yoga van Patricia, leren van de bevallingsverhalen van anderen, de partnerlessen samen met mijn man en daarop volgend alles samen bespreken én me een eigen beeld vormen van: hoe verhoud ik me tot al die handreikingen, wat wil ík, wat denk ík? ) bewust mee bezig te zijn, ik het in het moment zelf heel erg los hebben kunnen laten en m’n lichaam heb kunnen volgen.

Marieke

-------------------

Door ooit via een website te kiezen voor de lessen van bewust bevallen is dat voor mij een bijzondere en bewuste weg geworden. In eerste instantie wilde ik een ruggenprik en in het ziekenhuis bevallen. Waarom onnodig lijden, wat een onzin! Na 4 lessen bij Patricia gevolgd te hebben kreeg ik vertrouwen in mezelf en nog veel belangrijker, vertrouwen in mezelf en mijn dochter. Mijn man zag dit vertrouwen bij mij en ook bij zichzelf groeien. Vanaf dat moment heb ik de vraag die Patricia mij stelde geprobeerd te beantwoorden: Wil je bevallen/baren of wil je verlost worden. Het antwoord was dat ik zelf wilde baren en dat samen met de kleine meid in de buik, mijn man en fijne mensen om me heen.

Roos

-------------------

Bij aanvang van de cursus viel meteen de aandacht die Patricia heeft voor het individu en de persoon op. Ze maakt contact en hoort met respect je gevoel en ervaringen aan. Alles mag en is ok. Daartegenover zet ze wel haar eigen ervaringen en die van al haar vrouwen ( zo noemt ze ons). Bij het voorstellen ging het ongeveer zo: “Ik ben Rosemarijn, 22 weken zwanger, ik wil een ruggenprik en ik vind mijn lijf dik door de zwangerschap”.

In de sessie werd duidelijk dat Patricia met ongelooflijk  veel eerbied over het zwangere lichaam sprak. Elke week ging ik meer van mijn lichaam houden als huis voor mijn baby en instrument tijdens het bevallen. Door alle kennis van Patricia en de manier waarop ze me tijdens de oefeningen hielp besloot ik haar als Doula te vragen. Nadat ook mijn man haar had ontmoet en er een wederzijdse klik was, wisten we het helemaal zeker: zij mag/moet ons begeleiden.

Rosemarijn

-------------------

Nu ik alles zo weer heb opgeschreven moet ik je toch echt nog eens heel erg bedanken. Ik ben ervan overtuigd dat het zo anders was gegaan als jij er niet was geweest. Ik was waarschijnlijk weer braaf op mijn rug op het ziekenhuis bed gaan liggen en had alles over mij heen laten komen, nu heb ik het gevoel dat ik actief samen met de weeën (en met jou en Michiel) heb gewerkt, i.p.v. dat alles mij is overkomen. Heel veel dank daarvoor, het heeft niet alleen mijn bevalling mooier (en minder pijnlijk) gemaakt maar het heeft mij ook veel vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam gegeven, iets waar ik als jonge moeder van twee kinderen vast nog wat aan heb de komende tijd...

Anne

 

IMG 8991 9467

 

De ochtend was heel goed te doen, iedere keer als ik een wee voelde opkomen ging ik op de yogamatten op handen en knieën zitten, mijn favoriete houding. Ik wilde dat Ralph dan mijn onderrug masseerde. Die houding wisselde ik af met de andere yogahoudingen die ik geleerd had en over de tafel hangen, het aanrecht, op de wc zitten, over de wc hangen met de klep dicht, op de sportbal zitten, de trap op en af lopen. En diep in- en uitademen.

Ik heb de baarkruk afgewisseld met aan de wenteltrap hangen en op handen en knieeën staan. Ik was blij dat ik mocht meepersen, maar vond het ook heftig. Om 7.50 uur, terwijl ik op handen en knieën zat onder aan de trap, is Noa geboren.

Toen ik de foto’s van de bevalling met Ralph terug zag, moest ik vreselijk huilen.

Ik kon nu zien wat ik gevoeld had. Mijn oerkracht is zo zichtbaar, ik zie de pijn en mijn kracht. Ik ben enorm trots op mezelf en mijn lichaam.

Ik was ook ontroerd door Ralph zijn blik naar mij, zo liefdevol en aanwezig, vol vertrouwen in mij. Ik heb me enorm veilig gevoeld. Daarom heb ik de kracht gehad om door te gaan tot de laatste perswee.

Heel erg bedankt voor alles wat je me geleerd hebt.

Ik heb het heel erg fijn bij je gehad.

Al het grommen, geluid maken, ademen en yogahoudingen hebben me enorm geholpen tijdens de bevalling.

Op die manier was je er heel erg bij.

Je zit in mijn hart.

Dikke kus

Barbara

--------------------

Het leek ons fijn om een warm persoon bij de bevalling te hebben die ons technisch en emotioneel zou  ondersteunen. Dat werd Patricia.

We hebben met haar van te voren n bedrag afgesproken voor haar begeleiding en dat was het honderduizend keer waard.

De eerste nacht met weeën hebben we thuis, in ons eigen bed doorgebracht, met Patricia “ slapend “ op de bank, vanwaar ze ons telkens geruststelde en adviseerde.

De volgende avond in de ziekenhuiskamer creeerde ze een knusse intieme sfeer. Ze bracht  yoga matten, de gymbal en massage-olie en heeft naast mij  ook mijn man gemasseerd. Ze hielp met de communicatie naar de medische staf, zodat mijn man en ik ons volledig op onszelf konden concentreren.

Wat fijn was is dat Patricia duidelijke ideeen heeft , maar je nooit zou vertellen '”hoe het moet” . Ze heeft heel veel respect en laat je vrij.

Patricia heeft samen met mijn man de hele tweede nacht mijn rug, bekken en voeten gemasseerd De volgende ochtend bij het persen gaf ze heel rustig goeie tips en mijn dochter van 9 pond is zonder scheuren op een natuurlijke manier geboren.

Ik kijk met heimwee terug naar mijn bevalling. Ik herinner mij geen pijn…. alleen maar prachtige intense momenten. 

Het was ontspannen, knus, romantisch, grappig, gezellig, onvergetelijk prachtig.

Marije

--------------------

Nu ben ik op 10 juni thuis bevallen en het was een fantastische bevalling, niet dat het geen pijn heeft gedaan, integendeel! Maar ik heb wel de endorfine en oxytocine goed in mijn lichaam gevoeld. De cursus die je hebt gegeven was een behoorlijk bijdrage aan mijn zelfvertrouwen in mijn bevalling en daarvoor wil ik je hartelijk bedanken. Jij hebt mij goed laten zien welke kracht een vrouw in haar lichaam heeft en de associatie bevalling en seks was voor mij ondenkbaar, maar we hebben dat wel degelijk gebruikt tijdens het bevallen (zoenen, streling) en dat was geweldig. Ook namens Alex wil ik je echt heel hartelijk bedanken en zal ik iedere vrouw in verwachting jouw cursus aanbevelen, want ik vind het een revolutionaire zienswijze

Valeria

--------------------

Ik mis je lessen…ik ging elke week met veel plezier en het was heel waardevol! Ik heb veel gehad aan je adviezen over kinderen bij een bevalling en hoe je ze kunt voorbereiden, dat heeft heel goed gewerkt, het was zo normaal eigenlijk, vanzelfsprekend dat ze er bij waren, en ook achteraf merken we hoe goed het is geweest, de overgang van zonder naar met baby lijkt heel vloeiend te gaan, wel intensief natuurlijk maar niet schokkend ofzo voor de kinderen!

Ik denk zeker dat dat komt doordat ze gewoon hebben meegemaakt hoe het allemaal ging.

Ik wil je ook nog ontzettend bedanken dat je standby stond om met me mee naar het ziekenhuis te gaan, ook al had ik diep in m’n hart het vertrouwen dat ik het thuis zou doen, het gaf me een gerust gevoel dat jij me zou helpen als ik toch in het ziekenhuis zou belanden….dus dankjewel daarvoor!

Klaartje

---------------------

Alles ging zo organisch. Barbara had al het vertrouwen in haar zelf. Door de yoga had ik haar echt zien veranderen. Wilde ze in eerste instantie per se in het ziekenhuis bevallen, gaande weg was de wens om thuis te bevallen groter en groter geworden. Ook al had ik nog wel mijn twijfel, wat als het dan mis gaat of dat we dan alsnog naar het ziekenhuis moeten... Maar Barbara hield voet bij stuk. We zouden het allemaal gewoon wel zien. Zolang het thuis goed zou gaan, zouden we thuis blijven. 

En het ging goed en we kregen onze dochter thuis.

Simon

---------------------

Patricia, ik heb zo veel gehad aan jouw lessen. Door jou had ik het vertrouwen in mijn lichaam en mijzelf dat ik dit aankon. In het begin van mijn zwangerschap wilde ik alleen maar met een ruggenprik bevallen. Dankzij jou heb ik het gedurfd een natuurlijk bevalling aan te gaan en wat was dat bijzonder! Ik zou deze ervaring niet gemist willen hebben…wat een emotie, wat een kracht…echt ongelooflijk.

Zoals ik al aangaf heb ik het hele proces tot 8 cm echt als gezellig en intiem ervaren. Dit was alleen mogelijk omdat jij me de rust had gegeven om de pijn toe te laten en er niet bang voor te zijn. Toen de bevalling begon ben ik ook geen seconde bang geweest…ik verheugde me juist op de komst van onze zoon.

Enorm bedankt voor je lessen…ik heb er voor en tijdens de bevalling van genoten!

Yaelle

---------------------

Nogmaals ontzettend bedankt voor je positieve krachtige en mooie steun. Mede dankzij jou heb ik het vertrouwen in mezelf en mijn lichaam gevonden waar ik naar zocht. Wat begon met 'zeker met ruggenprik, ben er te bang voor' is geëindigd met een krachtige oerbevalling op eigen benen, precies zoals ik het ideaal voor ogen had...precies waar ik van gedroomd had. Ontzettend bedankt.  Dank je wel pracht Patricia! 

Eeke

---------------------

Rosa 2Tijdens de baring wist ik de weg op het pad wat ik nog nooit bewandeld had. Ik kon telkens terug naar mijn gevoel, naar mijn lijf, contact met de baby. Samen vonden we haar weg naar buiten.

Rosa

---------------------

De ochtend was heel goed te doen, iedere keer als ik een wee voelde opkomen ging ik op de yogamatten op handen en knieën zitten, mijn favoriete houding. En ik wilde dat Ralph mijn onderrug masseerde. Die houding wisselde ik af met de andere yogahoudingen die ik geleerd had en over de tafel hangen, het aanrecht, op de wc zitten, over de wc hangen met de klep dicht, op de sportbal zitten, de trap op en af lopen. En diep in- en uitademen.

Ik heb de baarkruk afgewisseld met aan de wenteltrap hangen en op handen en knieën staan. Ik was blij dat ik mocht meepersen, maar vond het ook heftig. Om 7.50 uur, terwijl ik op handen en knieën zat onder aan de trap, is Noa geboren.
Toen ik de foto's van de bevalling met Ralph terug zag, moest ik vreselijk huilen.
Ik kon nu zien wat ik gevoeld had. Mijn oerkracht is zo zichtbaar, ik zie de pijn en mijn kracht. Ik ben enorm trots op mezelf en mijn lichaam.
Ik was ook ontroerd door Ralph zijn blik naar mij, zo liefdevol en aanwezig, vol vertrouwen in mij. Ik heb me enorm veilig gevoeld. Daarom heb ik de kracht gehad om door te gaan tot de laatste perswee.

Barbara en Ralph

--------------------

Ik heb gemerkt dat ik, door er in de voorbereiding (de yoga, leren van de bevallingsverhalen van anderen, de partnerlessen, samen met mijn man dingen bespreken en me een eigen beeld vormen van: hoe verhoud ik me tot al die handreikingen, wat wil ík, wat denk ík? ) bewust mee bezig te zijn, ik het in het moment zelf heel erg los hebben kunnen laten en m'n lichaam heb kunnen volgen.

Marieke

---------------------

Ik ben heel blij dat ik zo bij mijn eigen gevoel ben gebleven en dat ik mijn lichaam heb laten gaan/ doen.

Op de voorbereiding met de massage van mijn perineum door mijzelf en later door Phil ben ik trots. In die tijd heb ik mezelf opengesteld voor Phil op ook de meest plastische manier die je je kunt voorstellen. En ik kon daarmee voelen dat als ik bij de rek en stretch bleef en ik er naartoe ademde er ineens ontspanning kwam in dat gebied. Dat heeft me vertrouwen gegeven. Met daar bij in mijn hoofd dat de baarmoeder een spier is die zichzelf binnenstebuiten kan keren en met het doorademen dat ik tijdens jouw les heb geleerd. Het verhaal van ga verder dan je vagina, adem door tot je tenen, met het idee dat het kind er UIT moet. Daarmee kon ik heel goed visualiseren wat de weg zou zijn. (ik hoop dat je snapt wat ik bedoel). Verder is het voeten werk voor mij zo belangrijk geweest en het zien waar je grens is en of je daar even kunt bij blijven.

Willemijn

--------------------

Maandag is onze zoon Loed geboren.
De vliezen zijn zondag om 01.30 spontaan gebroken. Om 04.00 uur begonnen mijn weeën. Om 11.30 is de verloskundige geweest en had ik 2 cm ontsluiting.
De weeën werden steeds heftiger en dat gaf me weinig ruimte om op adem te komen.
Ik heb je oefeningen echt gebruikt; leunend naar voren op een stoel en met mijn hoofd rustend in mijn handen. Ook de ademhaling en zelfs de oefening met geluid maken, die we in de laatste les nog gedaan hadden. Dit hielp me echt!!
Toen de verloskundige om 15.00 kwam bleek ik opeens al 8 cm ontsluiting te hebben en zijn we, zoals gepland naar het bevalcentrum gegaan. Ik moest poepen en ben daar op de wc gaan zitten en vervolgens op de baarkruk, maar die vond ik niet fijn. Ik heb toen 20 min onder de douche gestaan. Al snel kwam het hoofdje een beetje te voorschijn en ik voelde het ook weer terug naar binnen gaan. De drang om te persen bleef. De verloskundige wilde haar handschoenen aandoen, maar daar had ze geen tijd meer voor. Het hoofdje kwam al naar buiten en bij de volgende perswee vloog Loed richting de grond. De verloskundige was vreselijk snel in haar reflex en ving hem op. Dit had ze niet verwacht.....Zwaartekracht had zijn werk gedaan : )
Na een half uur ben ik dus bevallen om 15.58. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er positief op terug kijk.

Liefs

Annekatrien

---------------------

Ik wil graag nog laten weten dat ik veel heb gehad aan je lessen, alles wat we besproken hebben, en ook de privé partnerles. Ik en ook Remco herkenden veel dingen en voorbeelden die de revue gepasseerd heben. Heel veel dank voor alle support, je hebt duidelijk je passie in het leven gevonden, want ik kan me niet voorstellen dat ieman met meer toewijding en enthousiasme zou doen als hoe jij het doet, echt geweldig…!!

Sabine

---------------------

Lieve Patricia, ik had voordat ik met jouw yogacursus begon nooit kunnen bedenken dat ik mijn weeën al lopend, stampend, “weeëndansend”, galmend, grommend en soms jammerend zou gaan opvangen…Voorheen was mijn idee dat je dat stilletjes in bed zou doen, hooguit met wat getreur…

Door jou heb ik geleerd hoe het ook anders kan; om vooral ongeremd het bevallingsproces in te gaan, zonder schaamte en zonder vast te houden aan conventionele ideeën en regels. En misschien nog wel het belangrijkste; zonder angst voor de pijn en met heeel veel vertrouwen in mijn eigen lijf en kracht !

Cindy

--------------------

Patricia,   Van harte willen wij je bedanken voor al je inzet, de wijze woorden, de steun, het open oor, het delen van je ervaringen, je magische handen en je gloeiend hart.

Je hebt een heel groot deel bijgedragen in ons geloof in onze krachten als man en vrouw en aan ons bewust worden van onze wensen en dromen voor de bevalling, die dan ook in vervulling gingen. Bevallen moesten wij zelf , maar zonder jou en je inspiratie was het zeker niet zo mooi en perfect geweest. Dat zullen wij nooit vergeten!

Verena en Paul

------------------

Nu ben ik op 10 juni thuis bevallen en het was een fantastische bevalling, niet dat het geen pijn heeft gedaan, integendeel! Maar ik heb wel de endorfine en oxytocine goed in mijn lichaam gevoeld. De cursus die je hebt gegeven was een behoorlijk bijdrage aan mijn zelfvertrouwen in mijn bevalling en daarvoor wil ik je hartelijk bedanken. Jij hebt mij goed laten zien welke kracht een vrouw in haar lichaam heeft en de associatie bevalling en seks was voor mij ondenkbaar, maar we hebben dat wel degelijk gebruikt tijdens het bevallen (zoenen, streling) en dat was geweldig. Ook namens Alexander wil ik je echt heel hartelijk bedanken en zal ik iedere vrouw in verwachting jouw cursus aanbevelen, want ik vind het een revolutionaire zienswijze.

Diana

--------------------

Zonder de wekelijkse hulp van Patricia was ik mijn zwangerschap niet door gekomen. Met oefeningen voor mijn bekkeninstabiliteit en andere problemen wist ze altijd precies hoe ze de pijn kon verlichten en hoe ik me goed kon voelen in mijn zwangere lijf.

Bette

----------------------

Voor mij waren de wekelijkse lessen met Patricia een cadeau voor mezelf op alle fronten, en dat gun ik iedere zwangere vrouw en haar partner. De input die ze geeft, gaat veel verder dan alleen Yoga; het is een compleet plaatje van ruimte voor echt zwanger zijn met alle ongemakken en emoties er bij in combinatie met de sterke en zwakke kanten van jouw lichaam kennen. Ze ziet en voelt goed aan wat er speelt en durft hier zo mee om te gaan, dat vrouwen de ruimte voelen oprecht te zijn over hun emoties. Het vrijlaten van deze gevoelens is al DE voorbereiding op een betere bevalling, want alles wat je vastzet of geen ruimte geeft, kom je later tegen. Dat zijn de dingen die Patricia je leert... De oefeningen die veelal gaan over je echt kunnen openen en overgeven aan je lichaam helpen je hierbij. Er is ruimte voor vragen, tranen, verhalen, eerdere bevallingservaringen en ook al zie je de andere vrouwen misschien nooit meer, toch ontstaat er een mooie dynamiek van naar elkaar luisteren en meeleven. 

Mijn eerste bevalling kwam op een vervelende manier terug tijdens mijn tweede zwangerschap. Patricia heeft mij doen inzien dat je zoveel meer regie over de bevalling kan hebben dan je voor mogelijk houdt, zelfs als je thuis wilde bevallen en toch naar het ziekenhuis moet. Ze leert HAAR vrouwen (want zo noemt ze ons) en hun mannen om te gaan met eventuele angsten en tovert bij iedere vraag of emotie een bevallingsverhaal uit haar mouw. Het delen van al deze bevallingsverhalen van anderen geeft zoveel inzicht van wat je samen kunt bereiken tijdens de bevalling. 
Nu, twee keer bevallen, kan ik zeggen dat je goed voorbereiden en bewuste keuzes maken echt basis biedt voor mentaal sterk blijven tijdens de bevalling. Ik heb keihard moeten werken voor beide bevallingen, maar bij de tweede heb ik elke seconde bewust en in controle meegemaakt en wist ik, zoals Patricia het zegt, mijn draak te verslaan. 
Ook hebben de partnercursussen mijn vriend beter doen beseffen wat zwanger zijn is voor een vrouw en wat we en niet fijn is qua er zijn tijdens de bevalling. 
Ik had me geen mooiere samenwerking met hem kunnen voorstellen toen het eenmaal zo ver was en ben heel trots op ons allebei. Zoek je nog goede begeleiding / voorbereiding voor je bevalling? Dan ben je nu klaar met zoeken, en geniet er van!

Maja Oomen

--------------------

Geweldige ervaring bij Patricia. Met super veel kennis, humor en hands on tips en verhalen bereidt ze jou en je partner voor op de bevalling. Haar lessen zijn zowel NL als ENG talig en echt heel toegankelijk. Ze nam het beetje angst dat we hadden over bevallen helemaal weg en verving dat met een enorm verlangen om het allemaal mee te maken. We raden dit iedereen aan die voor het eerst bevalt, en willen voor een tweede kindje ook zeker weer terug. Ze geeft ook yogalessen en kan je als doula begeleiden!

Sterre van Rossem 

IMG 0663a