GTranslate

IMG 8963 9439 700

Laura Hoeksema ( april 2020)

Wat een held die vrouw! Ik raad haar zeker aan als Doula bij je bevalling maar ook om de lessen vooraf te volgen zowel alleen als met je partner (vooral als het je eerste kindje is)

Tijdens de lessen waren het vooral de échte verhalen die gedeeld werden waardoor ik me er helemaal klaar voor voelde.

We hebben wel even getwijfeld om Patricia ook als Doula bij de bevalling te vragen gezien het bedrag maar dat was het uiteindelijk dubbel en dwars waard!

Surprise Surprise ging de bevalling het tegenovergestelde van ons geboorte plan en door Patricia heeft ons de draagkracht gegeven zodat we nu alsnog vol trots terug kijken op een bevalling waarin mijn vriend en ik bewust alle keuzes zelf gemaakt hebben en het zo goed hebben volgehouden.

Ik wens haar je toe met heel mijn hart en buik;)

---------------------

Swaantje Nijkamp

"Patricia leeft voor haar vak. Ze ademt het. Ze kijkt zo goed naar haar cursisten en zet ze in hun kracht. Ze geeft constant ruimte voor alle perspectieven, van natuurlijk tot medisch. Ze neemt zowel vrouwen als mannen mee in fysieke oefeningen die zeer behulpzaam zijn bij de zwangerschap en bevalling. Ze laat mensen zelf nadenken over wat ze willen en zorgt dat ze daarbij goed luisteren naar hun eigen lichaam. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen en bij elke zwangerschap terug gaan naar haar cursus. Het is een moment voor jezelf om bewust stil te staan bij je zwangerschap. Patricia, nogmaals dank voor alles. Liefs, Swaantje

---------------------

Marcus van den Munckhof

Als een partner van mijn bevallen vrouw raad ik de cursus van Patricia zeer aan. Ik heb mijn vrouw zien transformeren naar een krachtige vrouw die volledig in haar eigen kracht en op haar eigen manier heeft kunnen bevallen (aan het begin van het traject overheerste vooral angst voor wat komen gaat). Hierdoor was de bevalling een prachtige ervaring zonder ook maar één moment van angst of stuurloosheid. Dit was ondenkbaar zonder het traject samen met Patricia. Ook waren de partnerlessen erg fijn.

---------------------

A.F. de Vries

Geen zweverig gedoe, geen trucjes die je worden aangeleerd, maar rechttoe-rechtaan sessies bij Patricia. Persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens de zwangerschap, op weg naar de bevalling. Ik volg zwangerschapsyoga lessen en heb ook deelgenomen aan de 3-delige partner sessie lessen. Ook voor mijn down-to-earth partner was het erg waardevol.

Ik voel mij oprecht meer gesterkt (mentaal en fysiek) dankzij de lessen om de bevalling aan te gaan. Als je hier ook naar op zoek bent, dan kan ik je absoluut Patricia aanbevelen.

---------------------

Allerbeste Patricia,

Van harte willen je bedanken voor al je inzet, de wijze woorden, de steun, het open oor, het delen van je ervaringen, je magische handen en je gloeiend hart

Je hebt een heel groot deel bijgedragen in ons in onze krachten als man en vrouw en aan ons bewust worden van onze wensen en dromen voor de bevalling, die dan ook in vervulling gingen. Bevallen moesten wij zelf, maar zonder jou en je inspiratie was het zeker niet zo mooi en perfect geweest. Dat zullen wij nooit vergeten !

Verena en Paul

---------------------

Hi Patricia

Onze dochter is zaterdagnacht geboren ! Ze is hier thuis op de woonboot geboren in een bevalbad…Die had ik op het laatste moment nog gehuurd. Het was een heel goede bevalling! Ik heb ontzettend veel gehad aan je tips en oefeningen en mijn vriend ook aan de dingen die hij geleerd had tijdens de partnerlessen. We waren echt een team! Zonder zijn hulp waren de weeën echt veel zwaarder geweest…en hij was superblij dat hij wist wat hij kon doen. Echt heel fijn! Hij vertelt nu vol enthousiasme zijn ervaring aan vrienden…dat hij echt mee kon helpen!! Echt super leuk…Want van de meeste mensen kreeg hij inderdaad te horen “tja, als man kun je niet zoveel doen…”Hij kijkt ook echt terug op een hele fijne ervaring!

Natuurlijk was het zwaar, vooral het laatste stukje…maar met een duur van 7 uur en geen hechtingen ;) hoor je mij niet klagen! Het bad was ook zo fijn en bijzonder, onze dochter is erg rustig geboren en dronk ook gelijk goed aan de borst. Ze doet het echt geweldig en ik voel me ook erg goed! Tot snel!! En ontzettend bedankt voor al je goede voorbereidingen !! Hadden we ons niet beter kunnen wensen!! XXX

---------------------

Nu ben ik op 10 juni thuis bevallen en het was een fantastische bevalling, niet dat het geen pijn heeft gedaan, integendeel! Maar ik heb wel de endorfine en oxytocine goed in mijn lichaam gevoeld. De cursus die je hebt gegeven was een behoorlijke bijdrage aan mijn zelfvertrouwen in mijn bevalling en daarvoor wil ik je hartelijk bedanken. Jij hebt mij goed laten zien welke kracht een vrouw in haar lichaam heeft en de associatie bevalling en seks was voor mij ondenkbaar, maar we hebben dat wel dagelijks gebruikt tijdens het bevallen (zoenen, streling) en dat was geweldig. Ook namens Lex wil ik je echt heel hartelijk bedanken en zal ik iedere vrouw in verwachting jouw cursus aanbevelen, wan ik vind het een revolutionaire zienswijze

Vera

---------------------

Ik kreeg ontzettend veel energie van de inspirerende lessen en durfde echt te gaan genieten van de zwangerschap en liet me veel minder leiden door angst en onzekerheid. Het vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam is toegenomen door de vaardigheden die we tijdens de lessen leerden maar de verhalen die je vertelde en de gesprekken die we  voerden. Je bent een energiek en inspirerend persoon!

Ook de partnerlessen zijn waardevol geweest voor ons. Voor Jaap ging een wereld open. Op een prettige manier heeft hij geleerd op welke manier je als partner een belangrijke rol kan vervullen tijdens de bevalling. Hij heeft zijn rol heel serieus genomen en ook mede daardoor herinner ik me nu vooral de intieme en aangename sfeer tijdens de bevalling.

Al met al kijk ik terug naar een zwangerschap en een bevalling waar ik enorm van heb genoten !

Roos.

---------------------

Mike

Voordat ik naar Patricia’s partnerlessen was gegaan, beschouwde ik de bevalling als een ‘noodzakelijk kwaad’ wat een vrouw moest doorstaan om een kind te krijgen. Tijdens Patricia’s lessen, waarin zij de mooie kant van een bevallig benadrukt en de ondersteunende rol van de partner, begon ik in te zien dat een bevalling inderdaad een unieke gebeurtenis is waarbij je als team samen wilt werken. Ik had vooraf geen goed besef van wat een bevalling inhoudt (dacht dat het een met bloed doordrenkte gebeurtenis zou zijn) en hoe zo’n proces verloopt en wat je rol daarin als partner kan zijn. Elke bevalling is weer anders en mensen zullen het ook anders ervaren; dat maakt het juist tot een unieke gebeurtenis. Door Patricia’s lessen was ik beter voorbereid op wat evt. zou komen en wat ik zelf tijdens de weeen kon doen om Marieke te helpen. Mijn grote vertrouwen in Marieke maakte mij zelfverzekerd dat zij de weeen goed zou kunnen opvangen en zonder medische hulp dit zou kunnen volhouden; dat bleek ook zo te zijn hetgeen mij ongelofelijk trots maakt. Ik hoop dat mijn mental support en fysieke massage geholpen hebben. Het voelt een klein beetje als ‘onze’ bevalling en ik had dit nooit willen missen. Het is oprecht de meest bijzondere gebeurtenis in mijn leven.  Groot respect voor alle moeders. Dank Patricia 

---------------------

Heleen Alders 

Patricia is een hele warme, super toegewijde en zeer deskundige vrouw. Haar lessen zijn meer dan het voorbereiden van je lijf op de bevalling en het aanleren van handige houdingen om te ontspannen. Patricia bereid je ook mentaal voor. Ik volgde naast de wekelijkse lessen ook 3 speciale lessen met mijn partner die ik als erg waardevol heb ervaren. Ik zou zeggen, bijna een must, zodat jullie echt samen de bevalling in kunnen gaan. Bevallen is in mijn ogen de meest bijzondere ervaring in je leven, gun jezelf onderweg naar dit moment een goede voorbereiding en me-time.

---------------------

 Bart Hendriksen

Patricia is een fantastische coach en heeft Ruth en mij op een inspirerende wijze geholpen met de voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. "Bij mij gaan we voor dromen", ik hoor het haar nog zeggen. En mede dankzij de coaching van Patricia voltrok de bevalling van onze dochter zich volgens ons droomscenario. Eeuwig dankbaar!

---------------------

 Mabel Muijres

Patricia heeft mij en mijn man dichter bij elkaar gebracht in het proces naar de bevalling toe. Hij was een ware steun tijdens de bevalling . heel bijzonder . Ik zou het iedereen aanraden.

---------------------

 Patrick den Rooijen

As a partner in crime during my wife's first pregnancy I must say that I (I think like most men) had no clue what would happen during the pregnancy but mostly during the delivery.
Patricia really helped me to realize what I could do to be a more helping husband during the phases of the pregnancy and delivery.
Patricia Vriens is a very sweet, caring and highly involved instructor that can be very direct in helping future dad's to find out what is expecting from them during the whole pregnancy.
I can highly recommend the pregnancy partner course at Bewust in Beweging, it really helped my wife and me to be very strong during the pregnancy and be fully prepared (as much as possible off course) for the delivery.

Again, thanks a lot Patricia!

---------------------