Kundige en liefdevolle begeleiding voor jullie beiden gedurende de zwangerschap en het baringsproces

Wat is een doula

Het woord doula komt uit het oud-Grieks en staat voor “dienende vrouw”. Je kunt haar het beste omschrijven als een zwangerschaps- en bevallingscoach. Het is een ervaren en kundige vrouw, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun kindje en in de eerste dagen na de bevalling. Zij wijkt gedurende de hele bevalling niet van de zijde van de barende vrouw en haar partner.

De geboorte van een kind is een lichamelijke, emotionele en spirituele ervaring, die diep en langdurig doorwerkt in het leven en functioneren van zowel moeder als kind. Mijn werk als doula is om jou en je partner daar waar nodig te ondersteunen; fysiek, mentaal en emotioneel. Door het gebruik van (drukpunt)massage, warm water, aandacht, aanmoediging, liefdevolle steun en begeleiding gedurende de bevalling is pijnverlichting mogelijk.

39 jaar ervaring

Gedurende de laatste 39 jaar heb ik vele vrouwen en hun partners gesteund tijdens het baringsproces. Thuisbevallingen, ziekenhuisbevallingen, waterbevallingen, eerste kindje, tweede kindje, baren na een keizersnede, baren na een eerste traumatische bevalling, gecompliceerde en gemakkelijke geboortes. Sommige van mijn cliënten wilden een natuurlijk proces, gebruik van de zwaartekracht of een onderwatergeboorte, anderen wilden pijnstilling in het ziekenhuis. Sommigen waren vol vertrouwen, anderen waren bang of onzeker.

Ik deel mijn ervaring als doula en lerares al meer dan 39 jaar, en mijn doel is om je te helpen zelf open en eerlijk je eigen keuzes te maken, zonder daarbij geleid te worden door angst of onderschatting van je vermogen om een baby ter wereld te brengen.

Als jullie met een positief gevoel kunnen terugkijken op de geboorte van jullie kindje is mijn doel bereikt.

Als ik iets voor je kan betekenen, neem gerust contact met me op

‘Van harte willen wij je bedanken voor al je inzet, de wijze woorden, de steun, het open oor, het delen van je ervaringen, je magische handen en je gloeiend hart. Je hebt een heel groot deel bijgedragen in ons geloof in onze krachten als man en vrouw en aan ons bewust worden van onze wensen en dromen voor de bevalling, die dan ook in vervulling gingen’  – Verena en Paul

Geheel vrijblijvend
1000+ vrouwen en partners gingen je voor
Persoonlijk advies naar aanleiding van jouw wensen