Op reguliere basis met je lichaam werken brengt vertrouwen en ontspanning

Inwijding in moederschap

Voor een gezonde zwangerschap en bevalling is voorbereiding essentieel. Mijn lessen zijn specifiek gericht op de mentale en fysieke training van jou als zwangere vrouw, met als doel toegang te hebben tot jouw eigen kracht.

De inwijding in het moederschap is een onbekende reis en nieuwe levenservaring. De wekelijkse lessen bieden de mogelijkheid om met andere vrouwen te verbinden en ervaringen te delen. Blijven handelen naar eigen gevoel en inzicht is daarbij van groot belang voor jou en je kindje.

Het lichaam vraagt op een nieuwe manier om aandacht, rust en beweging. De zwangerschap en het baringsproces hebben jouw draagkracht nodig, dus het onderhouden van conditie, kracht en flexibiliteit is belangrijk

Om een geboorte te kunnen laten gebeuren moet je jezelf fysiek openen- en daarvoor is het nodig dat je jezelf emotioneel veilig voelt. Ik vind het in onze huidige moderne wereld belangrijk om jezelf wekelijks twee uren te geven, zonder afleiding of oordeel. Mijn lessen geven je die tijd en ruimte, waarin je kunt focussen en afstemmen op je veranderende lichaam en je groeiende baby.

We werken zowel aan het behoud van een gezond, draagkrachtig lichaam gedurende de zwangerschap als aan de voorbereiding op de bevalling. Door bewust in beweging te komen zorg je dat conditie, kracht en flexibiliteit verbeteren. Door adem en beweging samen in te zetten groeit bewustzijn en ontstaat een gedegen voorbereiding op de weeën tijdens het baringsproces.

Je leert hoe je jouw lichaam constructief in kunt zetten tijdens de bevalling en daarmee groeit het vertrouwen in je mogelijkheden om je kindje zelf te baren.

Het lichaam heeft natuurlijke wijsheid

Het lichaam heeft een natuurlijke wijsheid en kent intuïtief de juiste route. Het baringsproces is echter intens en dat vraagt om fysieke en mentale draagkracht. Door op reguliere basis actief, aandachtig en respectvol met je lichaam te werken kun je die benodigde draagkracht ontwikkelen en vindt er gaandeweg een verschuiving plaats van angst naar vertrouwen. Dàt resulteert in ontspanning en zo vormt zich een gewortelde basis om mee te durven stromen tijdens de bevalling. En om jezelf te kunnen dragen als moeder.

Tijdens de lessen wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. Ik creëer een veilige, intieme plek waar vrouwen hun ervaringen kunnen delen. Door van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen ontstaat een gemeenschap waar je nog op terug kunt vallen als je moeder bent geworden.

Ook je partner heeft een belangrijk rol. Ik bied de Partner Training aan om ervoor te zorgen dat ook je partner het vertrouwen krijgt om je effectief en adequaat te kunnen helpen. Tijdens de partner avonden wordt dat concreet en duidelijk. Een bevalling is intensief en vraagt draagkracht en focus van jullie beiden. Samenwerking en overgave zijn sleutelwoorden bij elke baring.

Lees meer over de partnerlessen

Cursuslocatie

Centrum De Roos
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam

 

Tijd

Woensdag 17.30-19.30 èn 20.00-22.00

 

Kosten

€90,- per maand (4x een wekelijkse les)
Instromen is elk moment van de maand mogelijk, mits er plek is, dus vooraf inschrijven noodzakelijk.
Prive-sessie : € 100,- per uur

Aanmeldformulier