Orgasmic Birth

De term “Orgasmic Birth “ is afkomstig van de maakster van de gelijknamige documentaire Debra Pascali-Bonaro. Zij wil aandacht voor het baringsproces als een positief onderdeel van het seksuele leven van de vrouw.
Door honderden jaren van negatieve programmering zien en ervaren momenteel te veel vrouwen over de hele wereld het baringsproces als een pijnlijke noodzakelijkheid.

Pascale maakt met haar film zichtbaar dat de geboorte van onze kinderen iets zou moeten zijn om van te genieten.

Een Orgasmic Birth kan inderdaad gepaard gaan met intense extatische gevoelens , maar waar het vooral om gaat is dat vrouwen de regie terug nemen over hun eigen lichaam en dat ze zelfbewuste , op goede informatie gebaseerde, keuzes weten te maken in het geboorteproces , die hen leiden naar een veilige, plezierige geboorte-ervaring. Als vrouw en als moeder in relatie tot haar kind.

Hierbij staat voorop dat vrouwen opkomen voor hun behoefte aan privacy en intimiteit en voor de vrijheid hun lichaam te mogen gebruiken zoals zij zelf kiezen.
Het herstellen van o.a. deze voorwaarden kan voor vrouwen de beleving en het verloop van het baringsproces ten positieve veranderen, waardoor ze als vrouw haar kracht terug kan pakken en zichzelf positief bevestigd ziet in haar seksualiteit en vrouw zijn. Een bevalling wordt dan een prachtige ervaring in het leven van een vrouw : de geboorte van je kind en de ervaring van je eigen kracht als vrouw en moeder.