Patricia heeft bijna 40 jaar ervaring in de begeleiding van zwangere vrouwen en hun partners

“Wil je baren of verlost worden?”

Haar lijfspreuk is: “Wil je baren of verlost worden?”  Met andere woorden: wil je zelf actief en – voor zover mogelijk – op je eigen voorwaarden het baringsproces ingaan, of wil je dat min of meer uit handen geven en ondergaan?.

Door op wekelijkse basis met zwangere vrouwen te werken begeleidt ze hen in de richting van een natuurlijk, bewust en veilig baringsproces. Dit betekent dat een vrouw bewust in beweging komt, haar draagkracht vergroot, en actief haar lichaams – en ademsbewustzijn ontwikkelt, wat haar in staat stelt haar kind zelf, op eigen kracht, te baren.

Jarenlange ervaring

Zwangerschap en het baringsproces hebben altijd een centrale plaats ingenomen bij de studies die Patricia volgde in Nederland, Japan en Italië. Haar focus lag steeds op de wijsheid van het lichaam en bewustwording. Via opleidingen en trainingen op het gebied van Westerse en Oosterse geneeskunde, bewegingsleer, Yoga, Martial Arts, emotioneel lichaamswerk en krachttraining werd het lichaam steeds meer een bondgenoot. “Het lichaam weet de weg”.

Door actief en bewust te werken met het lichaam zullen spanning en angst transformeren naar vertrouwen. Dat is Patricia’s persoonlijke ervaring na jarenlange begeleiding. Zo ontwikkel je in jezelf en mét bewustzijn, de basis voor eigen-wijsheid. Het lichaam als gids.

Patricia Vriens

Patricia Vriens (1961) is bewegingstherapeut (Mensendieck), en yoga – martial arts docent. Ze heeft zich gespecialiseerd als bekkentherapeut volgens de Röst methode en werkt tevens als Doula.

Als biografisch – en ouderschapscoach kan ze binnen een relatie tevens werken aan persoonlijke groei, waarbij elk verantwoordelijk is voor een eigen aandeel.

Patricia en haar man wonen in Amsterdam. Hun vier volwassen kinderen volgen hun eigen-wijsheid.

De oefeningen in mijn lessen vinden hun oorsprong in yoga, maar zijn specifiek gericht op de mentale en fysieke training voor een gezonde zwangerschap en bevalling.

Je zult een breed spectrum aan houdingen, bewegingen, vormen van adem- en stemgebruik leren, die je actief en bewust betrokken houden gedurende het gehele barings-proces. Deze actieve rol zal zorgen dat je je verbonden voelt met je lichaam, je kind en je partner en het proces met vertrouwen aan durft te gaan. Op die manier kan je lichaam doen waar het voor gemaakt is.